Zeer energie-zuinige, duurzame en onderhoudsvrije koeling voor datacenters

Betrouwbaar Voordelig Duurzaam
 
 

Voordelig

De koeling van een traditioneel datacenter is al snel 40 tot 50 procent van het totale energieverbruik. Dit komt door de toepassing van conventionele koelsystemen met compressor koeling of een combinatie hiervan. Een energiebesparing op de koeling zien we dus direct terug in de PUE.

Het Air@Work koelsysteem werkt echter zeer effectief en voordelig door gebruik te maken van het koelvermogen van de buitenlucht en de verdampingskracht van water. Alleen de ventilatoren verbruiken energie.

Indien het datacenter op deellast draait neemt de efficiency verdere toe. Als het datacenter op 75 % ICT-vermogen draait functioneert het Air@Work systeem bijna 50 % efficiënter.

Hierdoor kan er tot 90% op de energie kosten worden bespaard in vergelijking met conventionele koeling.

Bijkomend voordeel is een aanzienlijke besparing op de E- infrastructuur door het lagere aansluitvermogen, piekvermogen en opgenomen vermogen. Bekabeling, generatoren en transformatoren kunnen hierdoor aanzienlijk lichter en kleiner worden uitgevoerd.

Indien het bestaande koelsysteem vervangen wordt door het Air@Work koelsysteem is er dus aanzienlijk meer energie beschikbaar voor de ICT-omgeving. De rendabiliteit van het datacenter neemt hierdoor significant toe.

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief: 

Volg ons op sociale media: Facebooktwitterlinkedin