Zeer energie-zuinige, duurzame en onderhoudsvrije koeling voor datacenters

Betrouwbaar Voordelig Duurzaam
 
 

Referenties

“Datacenters leveren hun diensten dag en nacht, wat betekent dat een koeltechniek altijd beschikbaar dient te zijn. Toch gaat het SmartDC om meer, als provider die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Het koelconcept van Air@Work sluit daar prima op aan.

We zijn erg tevreden over de prestaties van dit koelconcept. Niet alleen omdat de koeling inderdaad
altijd beschikbaar is, maar ook omdat het om een erg energie-zuinige en duurzame oplossing gaat.

Het Air@Work koelconcept biedt ons veel voordelen op meerdere vlakken.”

Dhr. Boogaard,
directeur SmartDC, Rotterdam

SmartDC: Dataport van Rotterdam, het grootste carrier-neutrale datacenter in de regio Zuid-Holland.

Het bedrijf breidt uit en kiest ervoor om de twee nieuwe suites te koelen met de nieuwste technologie van Air@Work. Het SmartDC datacenter is gelegen in de monumentale Van Nelle fabriek in Rotterdam en staat bekend om zijn ‘box-in-box-principe’.

Klanten kunnen bij SmartDC terecht voor een rack tot een hele suite. Elke suite is een mini-datacenter met een eigen koeling, stroomdistributie, VESDA detectiesysteem en argonite blussysteem.

De suites zijn allemaal Tier-3+ met N+1 koeling, N+1 Uninterruptible Power Supplies (UPS) en N+1 generatoren. SmartDC heeft de mogelijkheid om door te groeien naar 12 megawatt (MW) capaciteit.

De Air@Work datacenterkoeling zorgt voor een betrouwbare en energie-efficiënte koeling van de nieuwe suites. Met een PUEcooling van 1.05 is SmartDC nu een van de meest energie-efficiënte en milieuvriendelijke datacenters van Europa.

Altijd beschikbaar, duurzaam en energiezuinig bovendien!

Het koelsysteem van Air@Work draait sinds september 2011 in een van de units van het datacenter, dat huist in de voormalige Van Nelle fabriek in Rotterdam. Daar voorziet het nu in een koelcapaciteit van 200kW, al zit er voor de toekomst meer in het verschiet.

“We willen door met deze techniek”, vertelt Boogaard. “Verdampingskoeling biedt ons volop kansen. De kwaliteit van de lucht in de serverruimte is beter, doordat het Air@Work koelconcept met de StatiqCooling verdampingstechniek ervoor zorgt dat er sprake is van 100% vrije koeling.

Bovendien zit de oplossing technisch gezien goed in elkaar. Het concept is altijd beschikbaar, en biedt daardoor meer zekerheid dan onze conventionele DX-koelsystemen.”

SmartDC heeft met de oplossing van Air@Work:

  • Betrouwbaarheid
  • Energie efficiency
  • Geen koude middellen
 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief: 

Volg ons op sociale media: Facebooktwitterlinkedin