Zeer energie-zuinige, duurzame en onderhoudsvrije koeling voor datacenters

Betrouwbaar Voordelig Duurzaam
 
 

Betrouwbaar

Voor een datacenter is het van groot belang dat de koeling altijd werkt. Mocht dit niet het geval zijn dan is de kans aannemelijk dat het datacenter oververhit raakt en dat geleverde services uitvallen. Om dit te voorkomen worden kritische onderdelen in een datacenter redundant uitgevoerd. Dit houdt in dat deze onderdelen dubbel zijn uitgevoerd zodat bij uitval of onderhoud de ICT-dienstverlening blijft functioneren.

De Air@Work systemen hebben hoge mate van bedrijfszekerheid door het minimaliseren van bewegende delen en regelende onderdelen. De enige bewegende delen binnen het Air@Work koelsysteem zijn de ventilatoren en water kleppen.

De water kleppen zijn standaard dubbel uitgevoerd voor een optimale waterverdeling over de tegenstroom warmte wisselaar. Mocht een van deze kleppen uit vallen dan zal de andere water klep de water regeling overnemen.

De luchtverplaatsing wordt door meerder ventilatoren gevoed per luchtstroming. Mocht een van de ventilatoren uitvallen dan zal er, buiten de alarmering, altijd een luchtstroming zijn om de warmte af te voeren.

Indien de sturing wegvalt op de ventilatoren dan zullen deze in een vooraf geprogrammeerde modus gaan draaien om maximale koeling te leveren.

Ieder koelsysteem van Air@Work is voorzien van een eigen controller welke centraal kan worden aangesloten op het Air@Work Scada systeem.

De tegenstroom warmtewisselaar is voorzien van duizenden doorvoer kanalen waardoor er altijd lucht beschikbaar is.

Air@Work levert hier mee een 100 % fail-safe koelsysteem voor het datacenter.

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief: 

Volg ons op sociale media: Facebooktwitterlinkedin